Fudbal

Barbarez uoči Mađarske: Prva meč lopta za "zmajeve"

Barbarez uoči Mađarske: Prva meč lopta za "zmajeve"
Foto: N/FS BiH | Barbarez uoči Mađarske: Prva meč lopta za "zmajeve"

Utakmica protiv Mađarske ključna je za treće mjesto u grupi, poručili su danas iz tabora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči meča četvrtog kola Lige nacija.

„Zmajevi“ sutra u Zenici dočekuju Mađare sa kojima su prošlog mjeseca remizirali u Budimpešti 0:0. Susret bh. tim dočekuje nakon dobre igre, ali ipak poraza u petak od Njemačke.

„Ova utakmica je naša prva meč lopta za treće mjesto u grupi. Osim same borbe za poziciju, to nam daje dodatnu motivaciju da pokušamo ostvariti pobjedu. Ipak, moramo biti realni i svjesni izazova. Mi igramo nogomet jer vjerujemo u pozitivan rezultat, ali prije svega, važno je da se dobro pripremimo i da igrači budu mentalno i fizički spremni“, rekao je Barbarez.

Bh. selektor je potvrdio da u ekipi nema ozbiljnih povreda, ali i podsjetio da su dva fudbalera suspendovana. Kazao je da još uvijek nije odlučio ko će zamijeniti napadača Ermedina Demirovića.

„Iako je ritam utakmica naporan, ekipa se polako navikava na tempo i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni za ovaj meč. Vidjećemo kako ćemo reagovati na izostanak Demirovića. Imamo nekoliko opcija koje možemo primijeniti. Na prošloj utakmici protiv Njemačke igrali smo s tri vezna igrača i tri stopera, što se pokazalo kao dobro rješenje. Sistem igre nije uvijek najvažniji – važno je da se igrači trude i ispunjavaju zadatke na terenu“, naveo je Barbarez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije