Fudbal

Barbarez objavio spisak za Njemačku i Mađarsku

Barbarez objavio spisak za Njemačku i Mađarsku
Foto: nfsbih.ba | Barbarez objavio spisak za Njemačku i Mađarsku

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez danas je u Sarajevu objavio spisak igrača za za oktobarske utakmice UEFA A Lige nacija sa Njemačkom i Mađarskom.

Barbarez se odlučio uglavnom za igrače na koje je računao i u prve dvije utakmice protiv Nizozemske i Mađarske, s tim da nema Radeta Krunića, Denisa Hadžikadunića i Kenana Pirića. . 

Na spisku se nalaze, golmani: Martin Zlomislić, Nikola Vasilj, Osman Hadžikić; Odbrana: Sead Kolašinac, Nikola Katić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Nihad Mujakić, Ermin Bičakčić, Leon Barišić, Stjepan Radeljić;

Vezni red: Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, Ivan Bašić, Dario Šarić, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Armin Gigović, Ifet Đakovac, Esmir Bajraktarević; Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković.

Utakmicam između BiH i Njemačke igra se 11. oktobra u 20:45 sati na „Bilinom polju“ u Zenici, dok će tri dana kasnije na istom mjestu ugostiti selekciju Mađarske. 

Podsjetimo, u prva dva kola BiH je prvo upisala poraz od Nizozemske (2:5), a zatim je remizirala u Budimpšeti protiv Mađarske (0:0). 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije