Fudbal

Banjaluka i Borac slave: 98 godina ''crveno-plave'' porodice (VIDEO)

Banjaluka i Borac slave: 98 godina ''crveno-plave'' porodice (VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Banjaluka i Borac slave: 98 godina ’’crveno-plave’’ porodice (VIDEO)

Fudbalski klub Borac danas slavi 98. rođendan, a glavna manifestacija održana je večaras, u parku Petar Kočić.

Uz prisustvo brojnih navijača kulba iz Platonove, obavljena je i ceremonija otkrivanja novih dresova u kojima će ''crveno-plavi'' braniti boje svog tima tokom narednog perioda. Atmosfera je bila ispunjena entuzijazmom i uzbuđenjem, dok su navijači imali priliku da se upoznaju sa novim igračima ekipe i da izraze svoju podršku za buduće izazove.

Ovaj događaj je bio odlična prilika za jačanje veze između tima i navijača, naglašavajući zajedničku posvećenost uspjehu u predstojećoj sezoni.

Izjavu za medije dao je direktor Borca Dejan Čato koji je naglasio važnost omladinskih kategorija.

Foto: Velibor Tripić
Foto: Velibor Tripić

"Drago nam je da smo počeli obilježavati ovako rođendan, javno i sa svim građanima. Ovo je 98. rođendan vrijedi da ga svi zajedno obilježimo. Drago nam je da je ekipa spremna i drago nam je da neko iz naše škole dolazi do tog nivoa da se ozbiljni evropski klubovi raspituju za njih. Prvi tim je naravno uvijek 'broj 1', ali su ta djeca iz omladinske škole osnov kluba", započeo je Čato.

Pa je onda nastavio.

"Nama je cilj da popularizujemo našu školu koja broji 600-700 djece. Mi želimo svi klinci u regiji žele da dođu u Borac, i da Borac postane taj rasadnik talenata odakle će dalje da idu. To je jedini način, ne možemo mi da drugačije radimo kao regija odnosno Krajina ili Republika Srpska."

Podsjećamo, Borac će za šest dana na ’’Gradskom stadionu’’, sa početkom u 21.00 čas, odmjeriti snage sa prvakom Albanije, ekipom Egnatije, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.


Pogledajte kako je to izgledalo:


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije