Fudbal

Bahar zove Jovetića u Izrael

Bahar zove Jovetića u Izrael
Foto: Tanjug/AP | Bahar zove Jovetića u Izrael

Juče Kipar, danas Izrael. Stevan Jovetić je na prekretnici, a Makabi Haifa u žurbi. Posljednji je dan prelaznog roka u izraelskom prvenstvu i ''zeleni'' su u potrazi za pojačanjem u napadu. Jedna od meta je iskusni crnogorski ofanzivac.

Nekadašnji strateg Crvene zvezde i od ovog ljeta povratnik na kormilo tima iz Haife Barak Bahar traži špica koji će da zamijeni Francdija Pjeroa, koji je prešao u AEK za 3,5 miliona evra.

U ovom trenutku, Zeleni imaju četiri kandidata, koji su podeljeni na one koji mogu da se potpišu do srijede u 19 časova, i na one koji su u situaciji da se pridruže i poslije isteka roka za prelaske.

Jedini koji može da stigne poslije zatvaranja prozora, kao slobodan igrač, je Stevan Jovetić. Bivši as Mančester Sitija i Intera je želja svih u Makabiju, ali i kiparske Omonije. Kako prenosi sport5.co.il, Crnogorac traži od kluba iz Haife platu od milion evra po sezoni i dvogodišnji ugovor. To je u ovom trenutku previše za Makabi, ali situacija je i dalje otvorena.

Jedan od dva izraelska kandidata je Kajs Ganem iz Makabija Bnei Rajna, a drugi je Gaj Melamed iz redova gradskog rivala Hapoela. Pored Jovetića, strana opcija je Čileanac Dijego Valensija, napadač italijanske Salernitane.

Makabi je ranije pregovarao sa bivšim špicem Crvene zvezde Loisom Dionijem, koji nije bio raspoložen za odlazak u Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije