Fudbal

Aston Vila se riješila Kutinja

Aston Vila se riješila Kutinja
Foto: Twitter / Printscreen | Aston Vila se riješila Kutinja

​Lijepa vijest juče za navijače Aston Vile, možda još ljepša danas: napokon, poslije mnogo peripetija, klub iz Birmingema uspio je da ispregovara raskid saradnje sa Filipom Kutinjom (31), nekada velikom brazilskom zvijezdom, koja već nekoliko godina značajno opterećuje klupsku kasu ogromnom platom.

U toku je rješavanje posljednjih detalja oko prekida njegovog ugovora koji je trebalo da traje do ljeta 2026, nakon čega će se Kutinjo pridružiti Vasko da Gami, klubu u kome je ponikao i odakle je davne 2008. prešao u Inter.

Podsjetimo, Kutinjo je izvanredno počeo u Aston Vili dok je na klupi sjedio Stiven Džerard. Kutinjo je bio na pozajmici iz Barselone, a legendarni as Liverpula bio je do te mjere oduševljen njime da je u jednom momentu izjavio: "Pogledajte samo njegovu igru večeras, njegovu vještinu, lucidnost i viziju... Ukoliko vam se ne dopada kako igra, najbolje je da prestanete da gledate fudbal. Njegova predstava je bila apsolutno predivna".

Nakon nekoliko mjeseci zaista dobrih izdanja, Vila je otkupila Kutinja za 20 miliona evra i dala mu četvorogodišnji ugovor vijedan više od osam miliona evra po sezoni. Tada je krenuo njegov neobjašnjiv pad.

Posljednje mjesece proveo je na pozajmici u Al Duhailu u Kataru, gdje je na 24 meča postigao sedam golova i podijelio tri asistencije.

Možda se preporodi u matičnom klubu?

Ono što je sigurno, preporodiće se budžet Aston Vile i biće spreman da podnese nove transfere, prenosi "Mozzart".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije