Fudbal

Artur Fis trijumfovao u Tokiju

Artur Fis trijumfovao u Tokiju
Foto: Tanjug/AP | Artur Fis osvojio Tokio

U spektakularnom finalu koje je trajalo tri sata i dva minuta, Artur Fis je pobijedio Iga Ambera nakon tri seta i velikog preokreta. Slavio je Fis rezultatom 5:7, 7:6 (8:6), 6:3.

Fis je prvi stigao do brejka u prvom setu i poveo 3:2, ali je već u narednom gemu Amber uzvratio. Fis je imao prilike za brejk i u devetom i u 11. gemu, ali je Amber odolijevao i na kraju je on bio taj koji je novim brejkom osvojio prvi set.

U drugom setu sigurnija igra na servis oba rivala. Jedine brejk lopte u ovom periodu meča imao je Amber i to tri u osmom gemu, ali nije uspio da prelomi set koji je na kraju rješavan u tajbrejku. Mladi Fis dosta se mučio zbog velikog umora koji je stigao na naplatu zbog napornih mečeva u prethodnim rundama, pa je tražio i medicinski tajm aut. Ali ni to ga nije poremetilo.

Nizali su se mini brejkovi na obje strane, a Amber je na 6:5 stigao do prve meč lopte. Fis je uspio da se izvuče, nanizao je tri osvojena poena i na spektakularan način uveo meč u treći set.

U odlučujućem setu, prvi je pripretio Amber, već u drugom gemu je imao priliku za brejk, ali nije uspio i da je realizuje. I sam je zatim u šestom gemu spasio jednu brejk loptu, ali nije uspio da izdrži u osmom gemu koji je na kraju bio i ključ Fisove pobede.

U devetom gemu je Fis potvrdio osvajanje pehara nošen velikom podrškom publike. Ambera je jedan poen dijelio od toga da postane prvi igrač u istoriji Open ere koji bi dobio prvih sedam finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije