Fudbal

Arsenal ponovo kreće po Vlahovića

Arsenal ponovo kreće po Vlahovića
Foto: Tanjug/AP | Arsenal ponovo kreće po Vlahovića

Menadžer Arsenala Mikel Arteta silno je želio srpskog napadača Dušana Vlahovića dok je nosio dres Fiorentine, nudio je tada 60 miliona evra "ljubičastima", imao veliku ulogu i za srpskog napadača, ali Dušan je izabrao Juventus a bivši klub 83,5 miliona evra.

Mikel Arteta i Dušan Vlahović - tri godine kasnije. Srpski napadač još ne produžava ugovor sa "starom damom", a Arsenal još uvijek nema "devetku" koja bi mu donijela Premijer ligu. Kako prenose mediji, ponovo su uspostavljeni kontakti na obje strane i sva je prilika da bi Vlahović i u januaru 2025. godine mogao da bude jedan od zvezda prelaznog roka jer je Arsenal spreman da ga plati 80 miliona funti!

Po ovom pitanju još uvijek nema nekih izjava koje bi i potvrdile verodostojnost ove glasine, ali realno postoje svi uslovi da se ona i obistini. Vlahović više nema tako sigurnu poziciju u Juventusu i ako ne produži ugovor u narednih mjesec dana mogao bi da doživi sudbinu Federika Kjeze.

Sa druge strane, Kai Haverc i Gabrijel Žezus nisu klasične devetke koje mogu da iznesu do kraja sezonu i golovima ispišu osvajanje Premijer lige.

Arsenal, navodno ima listu od petorice napadača koji su po meri menadžera Artete. Pored Vlahovića, koji je na prvom mjestu, tu su i Viktor Đekereš iz Sportinga, Benjamin Šeško (Lajpcig), Markus Tiram (Inter), te Džonatan Dejvid (Lil).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije