Fudbal

Andres Inijesta odlazi u penziju

Andres Inijesta odlazi u penziju
Foto: Twitter / Printscreen | Andres Inijesta odlazi u penziju

​Andres Inijesta je donio konačnu odluku, u svojoj 40. godini završiće profesionalnu karijeru.

Inijesta je prošlog ljeta odlučio da još malo produži karijeru u Emiratima, ali je sada shvatio da je pravi trenutak da se penzioniše.

On će zvanično saopštiti ovu odluku 8. oktobra, jer je njegov omiljen broj upravo osam, a u mjesecu oktobru, kada je prije tačno 22 godine debitovao kod srpskog trenerskog maga, Radomira Antića.

Kao što svi znate, Inijesta je osvojio sve moguće trofeje sa Barselonom i sa reprezentacijom Španije, ali je odlučio da ode iz svoje otadžbine 2018. godine, kada je shvatio da više ne može da bude od pomoći svojoj Barseloni. Igrao je još čak pet sezona u Japanu, u Visel Kobeu, prije nego što je još jednu sezonu proveo u Emiratima.

Inijesta će sigurno ostati upamćen po golu u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine, što je bila i prva i jedina titula za Španiju. Taj gol posvetio je preminulom prijatelju, Daniju Harkeu, od kada je postao najomiljeniji igrač u svojoj zemlji. Sa "Crvenom furijom" osvojio je i dva evropska šampionata, 2008. i 2012. na kojima je bio jedan od najboljih igrača. 

Sa Barsom je u eri Pepa Gvardiole, Luisa Enrikea i Ernesta Valverde osvojio čak 29 trofeja, među kojima devet u La Ligi i čak četiri Lige šampiona. 

Nema dileme da će Inijesta ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala na svojoj poziciji i da će sasvim sigurno ostati najomiljeniji, ne samo u Španiji, gdje mu se svi klanjaju, na kojem god stadionu da se pojavi, navode "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije