Fudbal

Anćeloti: Od Mbapea tražim isto što i od Benzeme

Anćeloti: Od Mbapea tražim isto što i od Benzeme
Foto: Tanjug/AP | Anćeloti: Od Mbapea tražim isto što i od Benzeme

Šef stručnog štaba Real Madrida Karlo Anćeloti govorio je o promjenama u strateškim zamislima ekipe iz španske prestonice sa osvrtom na uloge francuskog napadača Kilijana Mbapea i engleskog veziste Džuda Belingema.

''Hoću da Mbape daje golove, više volim da pogađa nego da vrši presing. Uloga centarfora nije se menjala, a tražio sam od njega isto što od Karima Benzeme. Mbape će morati da se dobro pozicionira i odigra pametno svaki put kada osvojimo posjed i napravimo brzu tranziciju'', podsjetio je 65-godišnji italijanski stručnjak na ulogu Mbapeovog zemljaka, koji je u Realu bio od 2009. do 2023.

Anćeloti smatra da Mbape može bolje od osam golova u 12 utakmica na svim takmičenjima u ovoj sezoni, dok Belingem, koji je dobio ofanzivniju ulogu ove godine, još nije dao gol na devet mečeva.

''Zadovoljni smo Belingemovim radom – trudi se na terenu, nameće se, bori se i žrtvuje se. Nije raspucan kao prošle godine, ali to nije neočekivano'', podsjetio je Anćeloti na minulu sezonu, prije Mbapeovog dolaska u Real.

Tada je 21-godišnji Englez briljirao u ulozi napadača sa 19 golova na 28 ligaških mečeva, kao i četiri pogodaka na 11 utakmica Lige šampiona u uspješnom osvajačkom pohodu na oba takmičenja.

''Uvijek smo nalazili načine da poentiramo i nastavićemo tako jer imamo izuzetno talentovane igrače ‘napred’. Belingemova uloga je bitnija od prošlogodišnjih golova. Na njoj insistiram zato što imamo igrače tih karakteristika, a igra na obje strane terena nam pogoduje“, dodao je trofejni stručnjak.

Ipak, Anćeloti ističe da neće biti lako ostvariti željeni ideal.

''Više se mučimo u utakmicama ‘na posjed’ jer nemamo igrače koji pogoduju igri na malom prostoru. Tu je i problem sa kondicijom, nisu svi na sto odsto. Visok presing nas je dobro služio, ali nam fali čvrstina u veznom redu. Tu tim gubi nit'', podvukao je Anćeloti.

Pred Realom je gust raspored – poslije reprize prošlogodišnjeg finala sa Borusijom iz Dortmunda na ''Santijago Bernabeu'' u utorak, takođe u Madridu biće i ''El klasiko'' u nedjelju.

Kad je reč o elitnom kontinentalnom takmičenju, igrači ''kraljevskog kluba'' poraženi su od Lila (0:1), a na startu su pobijedili Štutgart (3:1). Real u Primeri ima sedam pobjeda i tri remija i drugi je na tabeli, sa tri boda manje od Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije