eSport i igrice

Prvi utisci igranja reizdanja "Metal Gear Solid 3" igrice (VIDEO)

Prvi utisci igranja reizdanja "Metal Gear Solid 3" igrice (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Prvi utisci igranja reizdanja "Metal Gear Solid 3" igrice (VIDEO)

​Premda još uvijek nema datum izlaska, reizdanje "Metal Gear Solid Delta: Snake Eater" zaigrale su redakcije nekih svjetskih medija.

I dok su se mnogi pribojavali kako današnji Konami neće biti sposoban ni voljan ispoštovati originalnu viziju Hidea Kojime, novinari se od reda slažu kako je ovo isti stari "MGS 3", samo bolji. Osvježenje kakvo će fanovi željeti igrati.

Osim vizualnog dijela, VGC piše kako je najveću promjena doživio način kretanja. Kretanje je sada poput onoga u "MGS 5", što ovako na prvu zvuči sjajno, jer malo koja igra se od septembra 2015. približila tom aspektu igranja. I oružja se brže mijenjaju, ali generalno gledano, osim kretanja stil igranja je otprilike jednak originalnom.

"Nakon što sam proveo sat i po vremena uz ovu igru, mogu reći da je 'Delta' vjerna rekreacija originalnog PS2 remek-djela, koje smatram jednom od najboljih video-igara ikada napravljenih. Čini se da Konami nije dopustio nikakva odstupanja od klasike”, dodaje "PC Gamer".

Tu su i još neka poboljšanja, poput izmjene camoa u realnom vremenu umjesto ulaženja u menije, ali "MGS 3" je prije svega moderna rekreacija u kontekstu vizuala nego išta drugo. Ako pitate nas, pozdravljamo.

Najbitnije od svega – ništa nije rezano, pa čak ni sadržaj koji, smatraju neki, danas više nije prikladan. Stoga i na početku igre stoji upozorenje da se radi o igri iz drugog vremena, ali producentima je, kažu, bitno bilo zadržati sve ono što je "MGS 3" bio i što će biti zauvijek. Priča je tako prenesena 1:1, prenosi "FFA".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije