eSport i igrice

Procurili materijali za remaster "Legacy of Kain: Soul Reaver" igrice (VIDEO)

Procurili materijali za remaster "Legacy of Kain: Soul Reaver" igrice (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Procurili materijali za remaster "Legacy of Kain: Soul Reaver" igrice (VIDEO)

​Na "State of Playu" vjerovatno će se održati vampirski bal jer je izgledno da nam slijedi najava igre "Legacy of Kain: Soul Reaver" reizdanje keca i dvice.

Još smo na Komik Kon sajmu vidjeli figurice koje su to sugerisale, a sad je sa PlayStation Storea povučen niz materijala koji praktično potvrđuju očekivani povratak nekad slavnog serijala o vampirima Kainu i Razielu.

Sudeći po slikama i opisu igre, ovaj remaster biće pročišćen i izoštren, a najznačajnija promjena biće u novim modelima likova koji će postati detaljniji i zaobljeniji nego u originalu. Takođe ćemo dobiti poboljšane efekte i fluidniju izvedbu u 60 sličica po sekundi. Čini se takođe da je snimljena i nova muzika, ali vratiće se i kultna tema Ozar Midrashim.

Otkriven je čak i datum izlaska - 10. decembar ove godine. Čekamo još potvrdu drugih platformi osim PlayStationa, ali zasigurno igra stiže na PC, Xbox i Nintendo Switch.

Ako se niste igrali prije dvadesetak godina, dok su "Legacy of Kain / Soul Reaver" igre bile aktuelne, vjerovatno se sada pitate čemu takvo uzbuđenje oko serijala koji je bio ostavljen da trune. Recimo to da je "Soul Reaver" za fantazi igre tog vremena bio ono što je "Tomb Raider" bio za realistične akcijske avanture. Nudio je odlične zagonetke, vrhunsku atmosferu i nadasve zanimljivu priču.

"Legacy of Kain" je možda umro nakon 2004. godine, ali s druge strane slično se dogodilo i tvorcima "Tomb Raider" igara (originalnom Core Designu), dok je njihov posao nastavila upravo ekipa zaslužna za "Legacy of Kain". I sada se, nakon svih tih godina, za 25. godišnjicu "Soul Reavera", napokon vraćaju tom serijalu, prenosi "HCL".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije