eSport i igrice

Najavljena lovačka simulacija "Ultimate Hunting" (VIDEO)

Najavljena lovačka simulacija "Ultimate Hunting" (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Najavljena lovačka simulacija "Ultimate Hunting" (VIDEO)

​Najavljena je nova lovačka igra "Ultimate Hunting" koja želi promovisati principe etičkog ponašanja lovaca, iako se na prvi prikaz gejmpleja baš i ne čini tako.

Razvojni tim igre "Ultimate Fishing Simulator" najavili su kako proširuju vidike te za 2025. godinu pripremaju novu lovačku igru "Ultimate Hunting".

U njoj nećemo loviti ribe već sitnije i krupnije životinje po divljini Kalifornije i južne Afrike. Igra će biti simulacijskog tipa, s realističnom grafikom (pokreće ju Unreal Engine 5). U gejmpleju0 će se koristiti mehanike kao što su praćenje životinjskih tragova, kamufliranje prema okolini i sl.

U cilju da bude što realističnija, ova igra neće ograničavati igrače koje vrste životinja mogu loviti. Biće tako moguće ubijati vrste koje su u stvarnom svijetu ugrožene, tj. na koje je lov u stvarnosti zabranjen zakonom u većini zemalja, ali igra želi biti i donekle poučna pa će “promovisati etičko ponašanje lovaca", kaže razvojni tim.

Konkretno, to znači da će igra više nagrađivati lov na predatorske vrste, dok će igrače penalizovati za određena ponašanja, npr. ostavljanja leša u prirodi i slično.

"Ultimate Hunting" je u razvoju za PC, PlayStation 5, Xbox Series te nasljednika Switch konzole. U planu je i VR verzija, samo nije rečeno za koje VR uređaje, prenosi "HCL".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije