Atletika

Prve riječi Angeline nakon uspjeha i povrede: Nešto je puklo...

Prve riječi Angeline nakon uspjeha i povrede: Nešto je puklo...
Foto: X/FlouterNET | Prve riječi Angeline nakon uspjehai povrede: Nešto je puklo...

Angelina Topić nije vjerovala u plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu.

Srpska atletičarka Angelina Topić uprkos brojnim komplikancijama koje je doživjela pred nastup na Olimpijskim igrama, uspjela je da se plasira u finale u skoku uvis.

Nakon velikog uspjeha je istakla da nije vjerovala da je moguće finale, kao da i da je čula da "nešto puklo".

"Krenula sam ka tribinama i viedla da ne mogu da hodam pa idemo kod doktora da stave zavoj i spreče oticanje da ne osetim ništa. Nisam mogla da hodam ni da stamen na nogu. Htela sam da probam i nisam imala ni zalet već iz zakoraka sam probala i iz trećeg pokušaja preskočila visinu. Kada se podigla na 195, meni je to izgledalo nestvarno, nisam uopšte osećala kao da je nešto što inače radim sa lakoćom. U neku ruku sam ubeđivala sebe da mi nije ništa. Probala sam, ustala sam, posle toga, na 195 nisam bila sigurna i nije bilo moguće da preskočim to danas",  izjavila je srpska atletičarka za RTS nakon nevjerovatnog uspjeha.

Na pitanje hoćemo li je gledati u nedjelju kada je od 19 sati i 55 mninuta zakazana borba za medalju nije dala konkretan odgovor, ali je rekla da ima veliku želju da se pojavi.

"Ne znam, idem sad kod doktora. Ovo mi se nikada nije desilo. Idemo da vidimo šta je i videćemo da li ću moći da nastupam, volela bih da mogu da se pojavim. Ne znam, znam da sam spremna i da imam i u nogama i u glavi. Bila sam sigurna pre sat vremena, barem. Probaćemo, da vidimo šta je i ako nije ništa puklo vidimo se u nedelju", jasna je bila Topićeva.

Podsjetimo, mlada nada srpske atletike je prilikom zagrijavanja oklijevala da li da skoči, odustala od toga i kada je nagazila na strunjaču došlo je do izvrtanja zgloba.

Vidjelo se da se Topićeva uplašila, dok joj se ukazivala medicinska pomoć uhvatila se i za glavu u jednom momentu, a vrlo brzo je potvrđeno da neće preskakati visinu od 183 centimetra.

Ipak, u bolovima i sa zavijenom desnom nogom pokazala je nevjerovatan karakter i mentalnu snagu, te ćemo je za dva dana gledati u finalu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije