Atletika

Mesud Pezer završava pripreme za Pariz

Mesud Pezer završava pripreme za Pariz
Foto: FENA | Mesud Pezer završava pripreme za Pariz

Mesud Pezer, atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine danas završava pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Bh. bacač kugle završno brušenje forme obavio je na Vlašiću.

„Osjećam se dobro, zdrav sam i ništa me ne boli, a na Vlašiću smo odradili sve što smo bili i planirali. U subotu putujem u Luksemburg, gdje ću nastupiti na mitingu te provjeriti trenutnu formu, a odmah se u ponedjeljak vraćam kući te sa svojim trenerom i džudistima naredne srijede krećem za Pariz“, ističe Pezer.

Što se tiče nastupa u Parizu, gdje treba upisati treći nastup na olimpijskim igrama, ističe kako je cilj ponovo plasman u finale, ali da očekuje i svoj do sada najuspješniji nastup.

U Rio de Ženejru 2016., s dužinom 19,55 metara, takmičenje je završio u kvalifikacijama i na 24. mjestu, a 2020. u Tokiju sa dužinom 21.33 metara bio drugi u kvalifikacijama te ispunio normu za finale (21.20 metara). U konačnici je zauzeo 11. mjesto sa dužinom 20,08 metara.

„Očekujem da budem bolje plasiran nego u Tokiju, ali i da ostvarim dobar rezultat. Ne znam koliko će iznositi ovog puta norma za finale, ali znam da će konkurencija biti izuzetno žestoka. Sigurno da nikada i nije bila jača“, rekao je Pezer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije