Atletika

Ivana Španović progovorila o kraju karijere

Ivana Španović progovorila o kraju karijere
Foto: Tanjug/AP | Ivana Španović progovorila o kraju karijere

Srpska atletičarka, Ivana Španović pričala je o potencijalnom kraju svoje karijere, ali se osvrnula i na mlade nade srpske atletike, prije svih, Angelini Topić i Adriani Vilagoš.

Ona je u intervjuu za “Telegraf” istakla da njena karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj .

''U principu, ja sam nespretna bila sa izjavama u Parizu samo zato što… Bila sam spremna na takav ishod, ali jednostavno sam potajno priželjkivala nešto sasvim drugo. I ja sam rekla da sam želela da u Parizu u jednom sasvim drugom kontekstu završim svoju sportsku karijeru'', započela je Španovićeva.

Dodala je.

''S obzirom da se to nije desilo, meni je sada apsolutno primarni fokus da se oporavim, jer znamo šta je i to nije nešto što generalno predstavlja neku veliku brigu i nešto što u ovom trenutku može da me skloni sa atletske staze, s obzirom da ćemo to da dovedemo u red i da kada budem spremna za treninge ja ću se vratiti.''

Smatra da njena karijera zaslužuje drugačiji epilog.

''Mislim da moja karijera zaslužuje apsolutno drugačiji kraj. Sve dok sam zadovoljna s onim što radim, kako, i dokle god imam istu želju ja ću se pojaviti'', naglasila je srpska atletičarka.

Nakon toga je pričala da Topićeva i Vilagoš trebaju i dalje uživati u ovom čime se bave.

''Ono o čemu ja najviše želim i uvek pričam jeste to da svi mi treba, one su mlade i perspektivne i apsolutno je jasno da se radi o vanserijskim talentima i to je nešto što primarno treba da ostane zadatak svima oko njih, da dok su deca uživaju u tome jer ako se u nekom momentu ta draž prebaci u čist profesionalizam, to znači da se to neko zadovoljstvo u sportskom smislu završava i tu počinje da se podrazumeva sve'', kazala je.

Pa je nastavila.

''Tu treba staviti što duže, da dođe na red, mislim da je samo to bitno. Sve dok su zdrave i okružene ljudima kojima treba da budu da će biti medalja i da ćemo uživati u njihovim rezultatima i svih onih mlađih koji tek dolaze''.

Podsjećamo, Ivana se nije uspjela plasirati u finale Olimpijskih igara zbog problema sa povredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije