Atletika

AK ''Marathon'' uspješan u Zagrebu: Pao i državni rekord

AK ''Marathon'' uspješan u Zagrebu: Pao i državni rekord
Foto: Facebook/AK Marathon | AK ''Marathon'' uspješan u Zagrebu: Pao i državni rekord

Na Agramovom međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu AK ’’Marathon’’ Brčko ostvario je više nego dobre rezultate. Dostignuća koja, u najmanju ruku, predstavljaju veliki uspjeh za Republiku Srpsku.

Foto: Facebook/AK Marathon
Foto: Facebook/AK Marathon

Voislav Grubiša je postavio državni rekord u disciplini disk koji je star 34 godine, a koji sada iznosi 64.80m.

On je ovim rezultatom zauzeo prvu poziciju u toj disciplini kao i najbolji rezultat čitavog mitinga. Koliko je vrijedan ovaj rezultat govori to da je ovo trenutno 10. rezultat Evrope koji iznosi 1149 bodova i samo 20cm od norme za Evropsko prvenstvo.

Mladen Samardžić je pobijedio u disciplini 1500m sa rezultatom 3:59.14min u uzbudljivoj trci, dok je Stefan Stanković nastupao u disciplini skok udalj i na istom zauzeo treće mjesto sa skokom od 6.97m što mu je najbolji rezultat do sada na otvaranju sezone.

Boris Dragoljević je nastupao u disciplinama 200m i 400m gdje je zauzeo dva 4. mjesta sa rezultatima 22.52s na 200m i 48.84s na 400m što mu je takođe najbolje otvaranje sezone do sada.

U narednom periodu AK ’’Marathon’’ očekuju brojna druga takmičenja, a rezultati ostvareni u Zagrebu daju vjetar u leđa za buduće izazove koji ih očekuju na atletskim stazama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije