Svijet

Zelenski tvrdi da Putin se jako boji operacije na Kursk, otkrio i razlog

Zelenski tvrdi da Putin se jako boji operacije na Kursk, otkrio i razlog
Foto: Tanjug/AP | Zelenski tvrdi da Putin se jako boji operacije na Kursk, otkrio i razlog

Sve smo bliže kraju rata, bliže nego što mislimo, izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervjuu koji je dao za televizijsku postaju ABC News.

Tom prilikom Zelenski je ponovno pozvao Vašington i druge partnere da nastave podržavati Ukrajinu jer, kako je prvi čovjek Ukrajine rekao, "samo snažna pozicija Ukrajine može potaknuti ruskog predsjednika Putina da zaustavi rat".

Od nedjelje se Zelenski nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će učestvovati u zasjedanju skupštine Ujedinjenih naroda. Ukrajinski predsjednik će tu priliku iskoristiti i za brojne sastanke sa svjetskim čelnicima, a razgovaraće i s aktualnim američkim kandidatima za novog predsjednika, Kamalom Haris i Donaldom Trampom.

"Još jednom pozivam sve naše saveznike da nam pomognu da dođemo doći do zajedničke pobjede za istinski pravedan mir", rekao je Zelenski te se osvrnuo na operaciju Kursk.

"Putin se jako boji te operacije jer su njegovi ljudi po njoj vidjeli da ne može braniti cijelu svoju teritoriju", zaključio je Zelenski, prenio je Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije