Svijet

Zelenski postavio uslove sastanka: Tri zemlje upitne

Zelenski postavio uslove sastanka: Tri zemlje upitne
Foto: Tanjug / AP | Zelenski postavio uslove sastanka: Tri zemlje upitne

​KIJEV - Ukrajinski predsjednik, Volodimir Zelenski, kazao je danas da je indijskom premijeru Narendri Modiju prenio da će podržati ideju da ta zemlja bude domaćin drugog mirovnog samita o Ukrajini, ali postoje uslovi.

Zelenski je istovremeno dodao da su u toku pregovori sa Saudijskom Arabijom, Katarom, Turskom i Švajcarskom u vezi održavanja drugog samita o miru u Ukrajini, prenio je "Reuters".

"Želim, međutim, da budem iskren, a to se ne odnosi samo na Indiju, već na svaku zemlju koja želi da bude pozitivna kao domaćin drugog samita. Mirovni samit neće moći da se održi u zemlji koja se nije priključila završnom saopštenju sa prethodnog mirovnog sastanka", kazao je Zelenski.

Indija, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati bili su među učesnicima koji nisu potpisali završni dokument poslije mirovnog sastanka održanog u junu u Švajcarskoj.

Ukrajinski predsjednik je dodao da je sa Modijem u petak razgovarao o svim tačkama tog dokumenta, kao i o prethodnom mirovnom skupu, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije