Svijet

Zaplijenjeno više od milion tableta ekstazija i drugih narkotika

Zaplijenjeno više od milion tableta ekstazija i drugih narkotika
Foto: Wikipedia | Zaplijenjeno više od milion tableta ekstazija i drugih narkotika

MADRID - Španska Civilna garda zaplijenila je više od milion tableta ekstazija i drugih narkotika vrijednosti veće od 25 miliona evra, te uhapsila devet osoba u Malagi i na Ibici.

Policija je zaplijenila 1.071.327 tableta ekstazija, 73 kilograma MDMA.

"Zaplijenjeno je i 212 kilograma ketamina, 20 kilograma kokaina, 21 kilogram `ružičastog kokaina`, koji je mješavina 10 sintetičkih droga, kilogram hašiša i šest kilograma marihuane", navedeno je u saopštenju Civilne garde.

Iz policije su naveli da je ovo najveća pljenida sintetičkih pilula u Španiji ikada.

Osumnjičeni pripadaju jednoj od najvećih narko-bandi uključenih u distribuciju sintetičkih droga u Španiji, koja je operisala i u drugim dijelovima Evrope, prenose mediji.

Na čelu kriminalne grupe bili su italijanski državljani sa prebivalištem na Ibici, a policija sumnja da je banda koristila vozila sa lažnim dnom da bi prokrijumčarila drogu u Španiju.

Ova zemlja je glavna ulazna tačka za drogu u Evropu s obzirom na njene bliske veze sa svojim bivšim kolonijama u Latinskoj Americi, koja je glavni region za proizvodnju kokaina, kao i na njenu blizinu Maroku, najvećem proizvođaču kanabisa, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije