Svijet

Zaplijenjena imovina predsjednika "Stelantisa" i "Ferarija"

Zaplijenjena imovina predsjednika "Stelantisa" i "Ferarija"
Foto: Pexels/Ilustracija | Zaplijenjena imovina predsjednika "Stelantisa" i "Ferarija"

MILANO - Italijanski sud zaplijenio je imovinu u vrijednosti od gotovo 75 miliona evra od pet osoba, uključujući predsjednika "Stelantisa" i "Ferarija" Džona Elkana, u okviru istrage o navodnim poreskim prevarama, saopštilo je tužilaštvo.

U istražnoj dokumentaciji navodi se da Elkan i njegova braća i sestre nisu platili porez u Italiji na imovinu koju su naslijedili nakon smrti njihove bake Marele Karačolo 2019. godine, supruge pokojnog šefa "Fijata" Đanija Anjelija.

Slučaj je nastao iz većeg spora oko nasljeđa Đanija Anjelija između Elkanovih i njihove majke Margerite, što je podijelilo jednu od najpoznatijih italijanskih poslovnih dinastija.

Tužilaštvo u Torinu saopštilo je da je istraga pokazala da je Karačolova boravila u Italiji najmanje od 2010. godine, a ne u Švajcarskoj, i da je zato njeno nasljedstvo trebalo da bude oporezovano u Italiji.

Ostale osobe na meti pljenidbe su Elkanova braća i sestre Lapo i Ginevra, njegov računovođa Đanluka Ferero i švajcarski notar Urs fon Grunigen, koji je bio izvršitelj podjele imovine, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije