Svijet

Zakašljao se pa slomio najtvrđu kost u ljudskom tijelu

Zakašljao se pa slomio najtvrđu kost u ljudskom tijelu
Foto: Pixnio | Zakašljao se pa slomio najtvrđu kost u ljudskom tijelu

​Femura se smatra najtvrđom kosti u ljudskom tijelu, a 35-godišnji žitelj pokrajine Fuđen je uspio da je slomi - kašljanjem.

Nesvakidašnji slučaj nedavno je zbunio kineske ljekare, jer prelomi butne kosti dolaze kao posljedica ozbiljne traume, poput padova s visine ili saobraćajnih nezgoda.

Neimenovani muškarac (35) se požalio ortopedima da je osjetio “oštar bol u nozi” nakon jakog kašljanja, ali je pomislio da je riječ o grču.

Međutim, nije mogao da se osloni na nogu, pa je odlučio da posjeti bolnicu.

Rendgenski snimak je prikazao prelom butne kosti, ali njegova priča nije imala smisla ljekarima, prenosi "Oddity Central".

Oni su odlučili da istraže slučaj i ispitaju pacijenta o njegovom opštem zdravlju, navikama, ishrani i načinu života. Uz to, urađena je analiza gustine kostiju koja je dala zabrinjavajuće rezultate.

Ispostavilo je da je slična gustini kostiju 80-godišnjeg muškarca!

Testovi su pokazali da ne pati od drugih bolesti, pa je zaključeno da je prelom posljedica krhkih kostiju, loše ishrane i manjka fizičke aktivnosti.

Čovjek je priznao ljekarima da je vodu zamijenio sa slatkim, gaziranim pićima što je moguće sprečilo njegovo tijelo da pravilno apsorbuje kalcijum, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije