Svijet

Zaharova: Rusija će naći način da podsjeti Britaniju na interakcije sa nacistima

Zaharova: Rusija će naći način da podsjeti Britaniju na interakcije sa nacistima
Foto: Tanjug/AP | Zaharova: Rusija će naći način da podsjeti Britaniju na interakcije sa nacistima

Ruska strana će pronaći način da podsjeti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

"Obećavam vam, pored svih uobičajenih praksi u ovom slučaju, naći ćemo prelijep način da podsjetimo Britaniju i britansku ambasadu u Moskvi kako su uprljane, uključujući interakciju sa nacistima", rekla je Zaharova za TV kanal Rusija-1, prenosi Tanjug.

Ranije je ruska ambasada u Londonu navela da je Lami uvrijedio sjećanje na sve koji su poginuli boreći se protiv fašizma u 20. vijeku.

"Svojim napadima Lami vrijeđa ne toliko rukovodstvo naše zemlje koliko sjećanje na sve one koji su se borili protiv smeđe kuge tokom Drugog svjetskog rata, uključujući i svoje sunarodnike", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Ruska diplomatska misija je istakla da je britanski ministar spoljnih poslova sklon "neprikladnim šokantnim izjavama po kojima je upamćen i prije dolaska na vlast". Ambasada smatra da su takve izjave neprihvatljive za Lamija na njegovom trenutnom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije