Svijet

Višegodišnje zatvorske kazne za lopove iz BiH

Višegodišnje zatvorske kazne za lopove iz BiH
Foto: Screenshot/bnn.de | Ilustracija

ŠTUTGART- Regionalni sud u Štutgartu proglasio je krivim tri državljanina Bosne i Hercegovine (31, 45, 51) koji se terete za 29 provalnih krađa tokom kojih su odnijeli plijen vrijedan nekoliko stotina hiljada evra.

Oni su osuđeni na zatvorske kazne od četiri i po do pet i po godina, što je, zapravo, dio nagodbe nakon priznanja. Naime, dio nagodbe je bio da kazne neće biti duže od šest godina. Zauzvrat, oni su priznali sve što im se stavlja na teret.

Posljednja koja je svjedočila prije izricanja presude bila je jedna od vlasnica obijenih kuća, koja je doživjela veliki šok, ali i koja je najviše oštećena. Ona tvrdi da baš poput nje, i druge žrtve ovih beskrupuloznih lopova i danas žive u strahu. Prema njenim riječima, njoj je tokom provale nestalo 60.000 evra iz kuće:

"To je bilo kasno popodne, novembra, 2023. godine. Nakon svega što sam preživjela i dan danas živim u strahu", rekla je ona.

Podsjetimo, njih trojica su mjesecima pljačkali na području njemačkog Ludvigsburga i nisu birali šta će ukrasti. Uzimali su sve što im je dolazilo pod ruku: novac, nakit, dragocjenosti. Sve provalne krađe izvedene su u istoj oblasti.

Inače, optužnica ih je teretila da žrtvama nisu nanijeli samo materijalnu štetu, već i psihološku, jer mnogi od njih i danas žive u strahu.

Kako su još ranije prenijeli njemački mediji, do njihovog hapšenja došlo je detaljnom istragom njemačke policije, koja je uspjela da prikupi i veliki broj optužujućih dokaza. Pretpostavlja se da je ova jaka, skoro pa neoboriva optužnica i glavni razlog njihove nagodbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije