Svijet

Ukrajinski dronovi oštetili transformator kod nuklearke "Zaporožje"

Ukrajinski dronovi oštetili transformator kod nuklearke "Zaporožje"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ukrajinski dronovi oštetili transformator kod nuklearke "Zaporožje"

SIMFEROPOLJ - Grad Energodar više puta je bio na udaru ukrajinskih dronova, koji su srušili transformator trafostanice Zarja, što predstavlja direktnu prijetnju po bezbjednost nuklearne elektrane "Zaporožje", saopšteno je iz atomske centrale.

"Večeras je grad uz nuklearnu elektranu `Zaporožje` izložen novom napadu ukrajinskih dronova. Stvorena je direktna prijetnja po bezbjednost atomske centrale. Udar ukrajinskih dronova oštetio je transformator na trafostanici Zarja, koja se nalazi u blizini perimetra nuklearne elektrane. Ova trafostanica je uključena u snabdijevanje infrastrukturnih objekata elektrane", navodi se u saopštenju.

Osoblje atomske centrale preduzelo je sve neophodne mjere da osigura bezbjedan rad postrojenja. Uključen je rezervni sistem napajanja za infrastrukturne objekte elektrane, saopšteno je iz centrale, prenosi Srna.

Svi bezbjednosni parametri su pod kontrolom, navodi se u saopštenju i dodaje da je radijacija na lokaciji elektrane i u zoni praćenja normalna i ne prelazi prirodne vrijednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije