Svijet

Uhapšen još jedan opasni Srbin sa potjernice

Uhapšen još jedan opasni Srbin sa potjernice
Foto: Printscreen/Guardia civil | Uhapšen još jedan opasni Srbin sa potjernice

Državljanin Srbije, koji je već skoro šest godina na potjernici, uhapšen je u velikoj akciji Civilne garde Alikantea, na Kosta Blanci.

Kako je saopštila španska policija, Srbin koji je imao falsifikovana hrvatska dokumenta, priveden je u mjestu Torevijeha po evropskom nalogu za hapšenje koji su za njim 6. decembra 2018. izdale portugalske vlasti.

Za njim je potragu, kako navode, raspisao i sud u Madridu.

“U decembru prošle godine Civilna garda je imala prvu informaciju da ovaj bjegunac sa dugim krivičnim dosijeom, za kojim se traga, sa porodicom živi u Torevijehi. Kako bi izbjegao hapšenje, koristio je sofisticirane metode prikrivanja, prerušavanja i kontra-pratnje”, prenijeli su španski mediji, navodeći da je mjesecima trajalo utvrđivanje njegovog identiteta.

Kako navode, istragu koja je obuhvatala iscrpan nadzor čak nekoliko kuća, stanova, prodavnica i restorana u koje je odlazio, ali i mjesta za rekreaciju koja je posjećivao, preuzeo je Teritorijalni tim pravosudne policije tog grada.

“Iako ga je bilo teško identifikovati jer je stalno nosio šešire, naočare za sunce i bio izuzetno oprezan kako bi eventualno primijetio prisustvo policije, agenti su uspjeli poslije više mjeseci da ga identifikuju”, navode oni.

Lisice su mu, kako dodaju, stavljene 9. septembra i to dok je kupovao u supermarketu u Torevijehi. Kako navode, nije pružao otpor, a agenti su među njegovim stvarima pronašli hrvatsku ličnu kartu na ime druge osobe, sa fotografijom uhapšenog.

“Koristio je falsifikovana dokumenta, za slučaj da bude legitimisano. Optužen je sada i za falsifikovanje isprava. Inače, bjegunac koji je poznat policiji kao višestruki povratnik dovodi se u vezu sa krivičnim djelima razbojništva uz upotrebu sile, falsifikovanje, ali i članstvo u organizovanoj kriminalnoj grupi”, navode mediji.

Inače, identitet uhapšenog nije saopšten.

Podsjetimo, u petak je u Barseloni uhapšen i jedan od najtraženijih srpskih bjegunaca, Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, za kojim je Srbija raspisala potjernicu zbog sumnje da je sa Radojem Zvicerom, koji je takođe u bijegu, organizovao kriminalnu grupu koja stoji iza tri ubistva i pet pokušaja likvidacija, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije