Svijet

Učenici škole u Njemačkoj ne smiju u toalet bez potvrde

Učenici škole u Njemačkoj ne smiju u toalet bez potvrde
Foto: Pixabay | Učenici škole u Njemačkoj ne smiju u toalet bez potvrde

Učenici škole Robert Jungk u gradskoj četvrti Hüls u Krefeldu ne smiju koristiti školski toalet bez potvrde. Razlog je vandalizam i dilanje droge u školskim toaletima.

Školski toaleti su zaključani tokom nastave i kratkih odmora od juna ove godine. Onaj neko želi u toalet mora čekati neku od dugih pauza ili pokazati ljekarsku potvrdu o potrebi odlaska na toalet van pauze. Tom mjerom je pogođeno je oko 650 djece i mladih.

Prema pisanju Bilda, sve masovniji problemi doveli su do zabrane korištenja toaleta. U dopisu roditeljima, uprava škole je napisala: “U vrlo kratkom vremenu posebno su devastirani toaleti za dječake do te mjere da je onemogućavalo uredno i bezbjedno korištenje ovih prostorija. Dosadašnji razgovori sa svim učenicima nisu dali rezultate”.

U pismu se dalje navodi da se pušilo i u toaletima za dječake i za djevojčice tokom nastave, izrađivali i distribuirali neovlaštene video snimke te dilali drogu.

Iz tih je razloga uprava škole odlučila više ne ostavljati toalete bez nadzora cijeli dan.

Kako bi se situacija stavila pod kontrolu, prije ljetnih praznika u školi je redovno bila i policija. To bi, smatraju u upravi škole, trebalo osnažiti osjećaj sigurnosti, posebno kod učenika manjih razreda, prenosi Fenix-megazin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije