Svijet

Ubio direktora zbog otkaza: Srbin ranjen u pucnjavi u Jordanu

Ubio direktora zbog otkaza: Srbin ranjen u pucnjavi u Jordanu
Foto: Tima Miroshnichenko/Pexels | Ubio direktora zbog otkaza: Srbin ranjen u pucnjavi u Jordanu

U pucnjavi u jordanskom gradu Akaba ubijen je jedan Britanac, a ranjeni srpski državljanin i jedan Jordanac.

Kako je saopštila policija, maskirani muškarac upao je u ponedjeljak u jednu fabriku i zapucao iz kalašnjikova. Tom prilikom upucao je direktora fabrike, koji je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda. Srbin i Jordanac, koji su povrijeđeni u napadu prebačeni su u bolnicu, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni ubica je uhapšen u utorak poslije potrage koja je trajala 24 sata. Motiv ovog stravičnog zločina je osveta zbog otkaza koji je nedavno dobio.

Snimak koji se pojavio na internetu prikazuje maskiranog muškarca kako upada u fabriku i puca u troje ljudi iz jurišne puške, prenosi Blic.

Policija je saopštila da je osumnjičeni navodno izveo napad nakon što je otpušten s posla prije nekoliko nedjelja. Nju Arab je kako bi potvrdio ove tvrdnje kontaktirao je britansku ambasadu u Ammanu za komentar.

Zločin se dogodio u posebnoj ekonomskoj zoni Akaba u Jordanu, koja je centar slobodne zone za razne industrije, uključujući hemijsku i logističku, i gdje se neki radnici navodno suočavaju s teškim uslovima rada. Prema izvještajima u prvom polugodištu ove godine podignuto je 173 radne tužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije