Svijet

Tucker Carlson: Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim

Tucker Carlson: Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim
Foto: Tanjug/AP | Tucker Carlson: Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim

Američki konzervativni novinar Tucker Carlson najavio je kako bi uskoro mogao intervjuirati ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

"Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim. Pokušavali smo dvije godine, a posebno intenzivno nakon intervjua s Putinom u veljači. Poanta je donijeti Amerikancima prijeko potrebne informacije o sukobu koji u potpunosti mijenja položaj njihove zemlje u svijetu. Nadamo da uskoro stiže intervju", napisao je Carlson na društvenoj platformi X. 

Carlson je 6. februara intervjuisao ruskog predsjednika Vladimira Putina, a intervju je objavljen par dana kasnije. Radilo se o prvom Putinovom intervju sa zapadnim medijima otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. 

Prošle godine otišao s Fox Newsa

Putinov intervju kod Carlsona trajao je dva sata, a započeo je polusatnim Putinovim predavanjem o povijesti Rusije i Ukrajine. Putin je opširno govorio o porijeklu ruske državnosti u devetom vijeku, Ukrajini kao umjetnoj državi i poljskoj saradnji s Hitlerom. 

Carlson je godinama bio jedno od glavnih lica Fox Newsa, gdje je u udarnom terminu vodio vrlo gledanu emisiju. Međutim, u aprilu prošle godine došlo je do raskida saradnje. 

Vijest o Carlsonovom odlasku objavljena je nekoliko dana nakon što je Fox News platio nagodbu blizu 800 miliona dolara da se okonča slučaj klevete zbog optužbi te televizije da je kompanija za brojanje glasova Dominion Voting Systems pomogla ukrasti glasove Donaldu Trampu na predsjedničkom izborima 2020. 

Interna komunikacija objavljena uoči suđenja sugerira da su Carlson i njegovi kolege sumnjali u tvrdnje Trumpovih saveznika i same mreže, ali da su ih svejedno objavili iz straha od gubitka gledaoca u korist suparnika, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije