Svijet

Tramp se vraća na mjesto atentata

Tramp se vraća na mjesto atentata
Foto: Tanjug/AP | Tramp se vraća na mjesto atentata

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump u petak je rekao da će ponovno održati skup u gradiću u Pennsylvaniji gdje je izveden neuspjeli atentat na njega, a njegova demokratska protukandidatkinja Kamala Harris dobila je podršku bivšeg predsjednika Baracka Obame.

"VRATIĆU SE U BUTLER, PENNSYLVANIJU NA VELIK I PREKRASAN SKUP”, napisao je dvije sedmice nakon atentata bivši republikanski predsjednik velikim slovima na svojoj društvenoj mreži Truth Social, ne otkrivši točan datum i lokaciju.

Na Trampa je na skupu na otvorenom u Pennsylvaniji tokom govora pucao 20-godišnji Thomas Matthew Crooks kojeg je policija potom eliminirala. Bivšem predsjedniku metak je okrznuo desno uho.

Njegova protukandidatkinja na izborima u novembru, aktualna demokratska potpredsjednica SAD-a Kamala Harris, u petak je dobila podršku bivšeg predsjednika Obame i njegove supruge Michelle koju su neki vidjeli kao potencijalnu suparnicu Trumpa.

Dio anketa ove sedmice pokazao je da Harris smanjuje zaostatak za Trampom. Istraživanje Wall Street Journala od petka pokazuje da Tramp sad ima 49 posto u odnosu na njezinih 47. Isti medij je ranije ovaj mjesec izvijestio da Tramp vodi s 48 posto u odnosu na Bidenovih 42 posto.

Aktualni, 81-godišnji predsjednik iznenadno je odustao od svoje kandidature prošle nedjelje saopštenjem na platformi X. U nešto kasnijoj objavio podržao je svoju potpredsjednicu u utrci za Bijelu kuću, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije