Svijet

Tramp odbio poziv na još jednu debatu s Harisovom

Tramp odbio poziv na još jednu debatu s Harisovom
Foto: Tanjug/AP | Tramp odbio poziv na još jednu debatu s Harisovom

VAŠINGTON – Potpredsjednica Kamala Haris u subotu je prihvatila poziv CNN-a da se održi još jedna predsjednička debata s bivšim predsjednikuomDonaldom Trampuom 23. oktobra, izazivajući svog rivala na još jedan angažman na javnoj pozornici u posljednjim sedmicama kampanje.

Trump je u subotu ustvrdio da je "prekasno" za još jednu predsjedničku debatu jer su Amerikanci počeli da glasaju na izborima 2024.

"Problem sa još jednom debatom je to što je jednostavno prekasno, glasanje je već počelo", rekao je Tramp na skupu u Vilmingtonu u Sjevernoj Karolini.

Predsjednički kandidati tradicionalno imaju konačnu riječ u oktobarskoj debati na nacionalnoj televiziji nakon debate s potpredsjedničkim kandidatima. Trampov potpredsjednički kandidat, senator iz Ohaja Džej Di Vens, trebao bi se 1. oktobra boriti protiv potpredsjedničkog kandidata Harisove, guvernera Minesote Tima Valca, u debati koju vodi CBS.

Tramp je prošle sedmice sugerisao da bi mogao biti otvoren za učešće u trećoj predsjedničkoj debati nakon njegovog sučeljavanja s Harisom 10. septembra u Filadelfiji u organizaciji ABC-a.

Harisova kampanja prošle sedmice odbacila je Trampovu najavu da više neće biti debate, a jedan viši savjetnik je rekao da bivši predsjednik mijenja svoj stav svaki dan. Harisova je rekao da bi još jednu debatu trebalo održati "iz duga prema glasačima".

Oktobarska debata bi bila slika i prilika prve predsjedničke debate 2024. u junu između Trampa i predsjednika Džoa Biajdena, koja bi se održala u studijima CNN-a u Atlanti, navodi mreža. Tramp i Harisova bi odgovarali na pitanja moderatora 90 minuta bez publike uživo u studiju.

CNN-ova debata između Trampa i Bajdena 27. juna ispostavila se kao ključna za obračun koji je preokrenuo tok kampanje. Nakon sumornog nastupa na toj debati u Atlanti, Bajden je na kraju odustao od utrke i podržao Harisovu kao demokratskog kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije