Svijet

Tramp: Zelenski priželjkuje pobjedu demokrata

Tramp: Zelenski priželjkuje pobjedu demokrata
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Zelenski priželjkuje pobjedu demokrata

Republikanski predsjednički kandidat i bivši američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski želi da demokrate pobede na američkim predsjedničkim izborima ove godine.

"Mislim da je Zelenski najveći prodavac u istoriji. Svaki put kada dođe u našu zemlju odlazi sa 60 milijardi dolara. On želi da demokrate pobjede na ovim izborima i to jako", rekao je Tramp na mitingu u Pensilvaniji, a prenosi Rojters.

Trump je dodao da će, ako na izborima pobjedi kandidatkinju Demokratske stranke Kamalu Haris, pozvati ruskog predsjednika Vladimira Putina i Zelenskog da postignu dogovor o okončanju rata.

Tramp je dosljedno opisivao američku pomoć Ukrajini kao bacanje novca i odbio je da kaže da želi da Ukrajina pobijedi, navodi Rojters i dodaje da je Zelenski ranije izjavio da ne može da predvidi šta će Tramp uraditi ako bude pobedio na novembarskim predsjedničkim izborima, ali izrazio je nadu da će Tramp podržati dalju američku vojnu podršku Ukrajini, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije