Svijet

Tramp: Bajden je poludio, Harisova mentalno poremećena otkad se rodila

Tramp: Bajden je poludio, Harisova mentalno poremećena otkad se rodila
Foto: Tanjug | Tramp: Bajden je poludio, Harisova mentalno poremećena otkad se rodila

VAŠINGTON – Donald Tramp, kandidat za predsjednika SAD je u nedjelju iznio lične uvrede na račun mentalnog stanja potpredsjednice Kamale Haris, njegove protivkandidatkinje, uprkos tome što su ga neki saveznici pozvali da se drži tema kampanje i izbjegne napade lične prirode.

"Džo Bajden je poludio. Tužno je, ali lažljiva Kamala Haris, iskreno, verujem da je takva rođena", rekao je Tramp na nedeljnom skupu u Eriju u Pensilvaniji, ponavljajući napade od prethodne noći u Prairi du Čjen, U Viskonsinu, gde je rekao da je "Kamala mentalno poremećena", prenosi CNN.

Okrivljujući Harisovu za probleme s prilivom ilegalnih migranata koja se odvija pod Bajdenovom administracijom, Tramp je u subotu rekao: "Ako razmislite o tome, samo je mentalno poremećena osoba mogla dozvoliti da se ovo dogodi našoj zemlji".

U nedjelju ujutro, neki republikanci su rekli da bi bivši predsjednik trebao ostati pri temama, što je molba koju su više puta iznijeli tokom treće predsjedničke kandidature.

Republikanski senator Lindsi Grejam, glavni Trampov saveznik, rekao je Džejku Taperu na CNN-u da ne misli da je Harisova mentalno poremećena, već da je "ona luda liberalka".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije