Svijet

Tramp: Ako Kamala bude izabrana, Si će se nositi sa njom "kao sa bebom"

Tramp: Ako Kamala bude izabrana, Si će se nositi sa njom "kao sa bebom"
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Ako Kamala bude izabrana, Si će se nositi sa njom "kao sa bebom"

VAŠINGTON - Kandidat republikanaca na izborima za predskednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da će se kineski predsjednik Si Đinping "kao sa bebom" nositi sa potpredsednicom Kamalom Haris, ako bude izabrana u Bijelu kuću, i da bi to bilo kao da "veliki šahovski majstor igra sa početnikom".

"Ako Kamala nekako pobijedi, morala bi da se nosi sa Si Đinpingom", rekao je Tramp, koji je i nekadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, govoreći u radio emisiji o kineskom predsjedniku, prenio je AP.

Na pitanje voditelja, kako bi kineski predsjednik manipulisao sa Haris, Tramp je odgovorio "kao sa bebom".

"Vrlo brzo bi odnio sve slatkiše. Ona ne bi imala pojma šta se dogodilo. To bi bilo kao da veliki šahovski majstor igra sa početnikom", rekao je Tramp.

Tramp je u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore koji se održavaju u SAD 5. novembra pokrenuo niz ličnih napada na kandidatkinju demokrata Kamalu Haris, od toga da je nazivao "sporom" i "lijenom", što je, kako se navodi, riječ koja se kao rasistički termin dugo koristila, do insistiranja da je ona "glupa osoba", da ima "nizak" koeficijent inteligencije, i postavljanje pitanja da li je "na drogama".

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije