Svijet

Tinejdžer ukrao autobus: Želio se provozati pa oštetio više buseva i 20 vozila

Tinejdžer ukrao autobus: Želio se provozati pa oštetio više buseva i 20 vozila
Foto: Pixnio | Tinejdžer ukrao autobus: Želio se provozati pa oštetio više buseva i 20 vozila

​ICEHO - U Icehou (okrug Steinburg- Šlesvig-Holštajn) 19-godišnjak je u nedjelju poslijepodne ušao u prazan takozvani zglobni autobus koji se nalazio na parkingu u ulici Gasštrase. Tamo je sjeo za volan i u nekoliko tona teškom vozilu započeo svoju ilegalnu vožnju.

Tinejdžer je prvi put izgubio kontrolu nad vozilom na parkingu i udario u nekoliko autobusa.

Prema saopštenju policije, tinejdžer se vozio oko pet do šest kilometara kroz centar grada Iceho. Na svom kratkom putu s gotovo dvanaest metara dugim autobusom oštetio je više od 20 vozila i ostavio trag razaranja prije nego što je konačno zaglavio na parkingu okružnog suda Iceho.

Prema informacijama, najviše je došlo do oštećenja lima na vozilima. Povrijeđenih nije bilo. U početku nije bilo jasno ima li tinejdžer iz Icehoa vozačku dozvolu.

Nakon nezgode, tinejdžer je izjavio da nije htio ukrasti autobus, već da se samo htio voziti u njemu, rekao je policijski portparol.

Radilo se, dakle, o "čisto neovlaštenom puštanju u pogon" autobusa, a ne o krađi.

Nekoliko oštećenih vozila vučne službe morale su odšlepati, a oteti autobus, na kojem je 19-godišnjak takođe napravio ogromnu štetu, vraćen je u remizu, prenosi "Fenix-Magazin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije