Svijet

Tinejdžer iz BiH među osuđenima za brutalni napad

Tinejdžer iz BiH među osuđenima za brutalni napad
Foto: Screenshot/kurier.at | Sud u Salcburgu

SALCBURG – Regionalni sud u Salcburgu proglasio je krivim sedam tinejdžera, dobi od 15 do 19 godina, zbog brutalnog premlaćivanja 22-godišnjeg mladića, koji je jedno vrijeme bio i u komi.

Među osuđenim tinejdžerima je i državljanin BiH, a sud ih je osudio na uslovne zatvorske kazne u trajanju od jedne do tri godine.

Inače, oni su bili optuženi za nanošenje teških tjelesnih povreda sa trajnim posljedicama.

Podsjetimo, 23. juna sedmočlana banda koju čine uglavnom tinejdžeri sa Balkana, napala mladića sa tzv. Kosova. Naime, riječ je o bandi koju čine državljani Bosne i Hercegovine, Slovenije, Turske, dva državljanina Austrije (migrantskog porijekla) i dva državljanina Srbije.

Mediji prenose da se radi e o bandi koja već neko vrijeme pravi probleme u ovom kraju. Tokom suđenja je otkriven i motiv napada. Iako se prvobitno sumnjalo da je u pitanju pljačka, optužnica otkriva da je riječ o sukobu zbog bivše djevojke jednog od napadača iz Srbije, koja je navodno viđena da razgovara sa žrtvom.

Inače, nakon ovog brutalnog napada, austrijska opština Bišofshofen je bila prinuđena da unajmi dodatno obezbjeđene koje patrolira mjestom.

“Moram priznati da sve djeluje kao da je problem riješen. Bišofhofen je mirniji nego ikada. Mjere koje smo preduzeli definitivno su dale rezultate”, rekao je Hansjerg Obinger koji se nalazi na čelu Bišofshofena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije