Svijet

Tijelo pronađeno nakon 56 godina

Tijelo pronađeno nakon 56 godina
Foto: Defence PRO, Thiruvananthapuram/BBC | Tijelo pronađeno nakon 56 godina

NJU DELHI – Porodica Tomasa Čerijana, koji je poginuo prije 56 godina u avionskoj nesreći u Indiji, poslije više decenija čekanja primila je vijest da je njegovo tijelo pronađeno.

Neočekivane vijesti dobili su iz policijske stanice u južnoj indijskoj državi Kerala, odakle je Tomasu Tomasu javljeno da je tijelo njegovog starijeg brata najzad pronađeno, prenio je BBC.

Čerijan se nalazio među 102 putnika u avionu vazduhoplovnih snaga Indije koji se srušio 1968. zbog loših vremenskih uslova u planinskom regionu. Godinama se avion vodio kao nestao a njegova sudbina je bila nepoznata.

Tim planinara pronašao je, međutim, 2003. tijelo jednog od stradalih putnika.

Nakon toga, organizovano je više potraga vojske tokom kojih je pronađeno još osam tijela, a 2019. u planinama u regionu Kašmira nađena je i olupina aviona.

Avionska nesreća iz davne 1968. još jednom je privukla pažnju javnosti, pošto je indijska vojska našla još četiri tijela među kojima i Čerijanovo.

Njegov mlađi brat izjavio je nakon što je primio tu vijest da se osjetio kao da je gušenje dugo 56 godina iznenada nestalo.

„Konačno sam mogao opet da dišem“, ispričao je on.

Čerijan je imao samo 22 godine u vrijeme nesreće, a vojnim avionom je krenuo na svoje prvo postavljenje na terenu u regionu Himalaja zvanom Leh.

Kada je prvo tijelo stradalih u udesu pronađeno 2003, njegovo ime je konačno uklonjeno sa spiska nestalih i navedeno je da je poginuo, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije