Svijet

Teheran uputio žalbu UN zbog prijetnji Izraela

Teheran uputio žalbu UN zbog prijetnji Izraela
Foto: Pexels/Ilustracija | Teheran uputio žalbu UN zbog prijetnji Izraela

TEHERAN - Iran je uputio pismo Ujedinjenim nacijama (UN) u kome se žali na prijetnje Izraela u vezi sa nuklearnim postrojenjima u Iranu, izjavio je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Esmaeil Bagai na nedjeljnoj konferenciji za novinare u ponedeljak.

 

Izrael je obećao da će napasti tu zemlju kao odgovor na raketni napad Irana 1. oktobra, što je dovelo do širokih spekulacija da bi nuklearni objekti u Iranu mogli da se nađu na listi izraelskih ciljeva, prenosi Rojters.

"Prijetnje napadima na nuklearne objekte su protiv rezolucija UN i osuđujemo ih. Poslali smo pismo o tome Ujedinjenim nacijama", rekao je Bagai na konferenciji za novinare.

On je potvrdio da će iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči danas otputovati u Bahrein i Kuvajt u okviru iranskih napora da se smanje regionalne tenzije, prenosi Tanjug.

Iran je pokrenuo svoj napad balističkim raketama 1. oktobra kao odgovor na izraelske napade na Hezbolah u Libanu i Hamas u Gazi.

Bio je to drugi napad Irana na Izrael ove godine.

Izrael je odgovorio na prvi raketni napad u aprilu vazdušnim udarom na objekat protivvazdušne odbrane u centralnom Iranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije