Svijet

Svjetski prvak uhapšen u Poljskoj, Zelenski pobjesnio (VIDEO)

Svjetski prvak uhapšen u Poljskoj, Zelenski pobjesnio (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP | Svjetski prvak uhapšen u Poljskoj, Zelenski pobjesnio

KRAKOV – Apsolutni svjetski prvak u boksu, Ukrajinac Aleksandar Jusik nakratko je zadržan u pritvoru na aerodromu u poljskom Krakovu u srijedu naveče, ali je ipak brzo pušten.

Još uvijek se ne zna zbog čega je Usik zadržan, ali se ipak brzo oglasio Volodimir Zelenski na društvenoj mreži Telegram.

"Pobjesnio sam zbog tretmana prema našem državljaninu i prvaku. Naš je prvak priveden, ali i pušten i više ga niko neće privoditi", objavio je Zelenski.

Usik je nakon puštanja bio mnogo pomirljiviji u svojim porukama.

"Prijatelji, sve je u redu. Došlo je do nesporazuma koji je brzo razriješen. Hvala svima na brizi. Poštovanje za poljske snage reda koje obavljaju svoje dužnosti bez obzira na visinu, težinu, dužinu ruku i naslove", poručio je Jusik putem Instagrama, prenosi Jutarnji list.

 

Andrij Sibiha, ukrajinski ministar spoljnih poslova najavio je kako će kontaktirati svoje poljske kolege kako bi se razjasnile okolnosti "neprihvatljivog ponašanja prema šampionu".

Osim što je svjetski prvak, Jusik je i nacionalni heroj u Ukrajini zbog financijske pomoći koju pruža svojoj domovini koju je u februaru 2022. godine napala Rusija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije