Svijet

Šef Netflixa podržao Kamalu Haris, a onda se dogodio fenomen

Šef Netflixa podržao Kamalu Haris, a onda se dogodio fenomen
Foto: Pixabay/Ilustracija | Šef Netflixa podržao Kamalu Hrris, a onda se dogodio fenomen

Broj ljudi koji su otkazali pretplatu na Netflix gotovo se utrostručio nakon što je šef streaming diva podržao kampanju Kamale Haris.

Netflix je doživio talas otkazivanja nakon što je Rid Hejstings, suosnivač i predsjednik Netflixa, objavio javnu podršku predizbornoj kampanji aktuelne američke potpredsjednice, piše britanski Telegraph.

U julu je stopa otkazivanja od 2,8 posto – poznata kao odliv u industriji – predstavljala najveću stopu još od februara. Netflix, inače, piše britanski medij, ima najnižu stopu odliva u industriji.

Do porasta onih koji su otkazali pretplatu došlo je nakon što je Hejstings objavio poruku na X-u, nekadašnjem Twitteru, u kojoj je čestitao Kamali i dodao: “Vrijeme je za pobjedu!”

Tech-milijarder rekao je za The Information da je kampanji donirao čak sedam miliona dolara.

Javna podrška naišla je na ogorčenje brojnih Trampovih pristalica koji su pozvali i na bojkot usluge. Mnogi su objavili fotografije na društvenim mrežama na kojima pokazuju kako otkazuju pretplatu uz hashtag #CancelNetflix.

Smatra se i da je porast broja otkazivanja djelomično uzrokovan i odlukom kompanije da postepeno ukine svoj osnovni paket – najjeftiniju verziju Netflixa bez oglašavanja – pri čemu se korisnici potiču da odaberu novi plan kako bi nastavili sa strimingom, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije