Svijet

Rusija upozorila Ameriku da je ne testiraju

Rusija upozorila Ameriku da je ne testiraju
Foto: Pixnio | Rusija upozorila Ameriku da je ne testiraju

​MOSKVA - Mogućnost oružanog sukoba između Rusije i SAD zavisi od narednih poteza koje Vašington povuče - Amerika griješi ako vjeruje da testiranje moći Moskve neće izazvati znatno oštrije kontramjere, rekao je za ruske medije Sergej Rjabkov, zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova.

Na pitanje da li ruska spremnost na dugoročni otpor SAD podrazumijeva ne samo politički, već i vojni odgovor, Rjabkov je potvrdio: "Nesumnjivo. Sveobuhvatno, sa svih stanovišta."

"Upozoravamo ih da se uzdrže od daljeg podizanja tenzija. Ne mogu beskonačno da vode ove geopolitičke igre koje su izazvale sukobe i bezbjednosnu krizu u evroatlantskom regionu. Pogrešno procjenjuju ako misle da beskonačno testiranje naše snage neće dovesti do mnogo surovijih kontramjera od ovih koje već primjenjujemo" istakao je Rjabkov.

Takođe je naglasio da Rusija preduzima značajne korake da se zaštiti od jednostranih sankcija koje utiču na veliki dio tržišta, te je istakao važnost "maksimalne mobilizacije" i razumijevanja kako se suprotstaviti "ozbiljnom protivniku koji je odlučio da Rusiji nanese strateški poraz".

"Sve to činimo veoma efikasno, a naš glavni cilj je očuvanje mira u društvu i, da tako kažem, izgradnja zaštitnog zida iza kojeg ćemo se razvijati, ne strahujući od neprijateljskih poteza Amerike i njenih saveznika - to je postalo osnova naše politike prema SAD" zaključio je Rjabkov, a prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije