Svijet

Putin: Zapad promijenio priču, možemo samo da ih pohvalimo

Putin: Zapad promijenio priču, možemo samo da ih pohvalimo
Foto: Agencija/Arhiva | Putin: Zapad promijenio priču, možemo samo da ih pohvalimo

MOSKVA - Retorika Zapada u vezi sa situacijom u Ukrajini se promijenila i počeli su da razmišljaju i da zaista procjenjuju situaciju, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Oni su i juče rekli da je neophodno da se nanese strateški poraz Rusiji. Međutim, danas se retorika već promijenila. Mi to vidimo. Kao što sam rekao, možemo samo da ih pohvalimo zbog toga što su počeli da razmišljaju i zaista procjenjuju situaciju", naveo je Putin u intervjuu za televiziju "Rusija jedan".

On je naglasio da se Kijev ponaša iracionalno, te da nije moguće praviti planove na toj osnovi i da je prerano da se čak i pomene mogućnost postizanja nekog dogovora.

Putin je napomenuo da je Rusija spremna da potraži i napravi razumne kompromise radi rješavanja ukrajinskog pitanja, ali da trenutno nema sadržajnih pregovora, jer ukrajinska strana to odbija.

On je naveo da bilo koji ishod ukrajinskog sukoba mora da bude u korist Rusije, te da bude zasnovan na realnoj situaciji na terenu, prenosi Srna.

Putin je podsjetio da je Kijev dva puta odbacio sve inicijative za pregovaranje koje je Rusija uzela u obzir.

Govoreći o učinku u ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, Putin je istakao napredovanje ruske vojske u pravcu Hersona, naglasivši da sve promjene idu u korist Oružanih snaga Rusije.

Prema njegovim riječima, iskustvo ruskog vojnog osoblja i pobošani kapaciteti ruskog vojno-industrijskog kompleksa imaju dobar efekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije