Svijet

Prolaznik rizikovao život da spasi vozača u nevolji (VIDEO)

Prolaznik rizikovao život da spasi vozača u nevolji (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Prolaznik rizikovao život da spasi vozača u nevolji (VIDEO)

NJU ORLEANS - ​Tokom prenosa uživo iz Nju Orleansa gledaoci su svjedočili dramatičnom spasavanju dok se grad borio sa uraganom Frensis.

Ova oluja druge kategorije pogodila je Luizijanu kasno u srijedu, donoseći snažne vjetrove i obilne kiše koje su izazvale poplave i prekid struje u više od 250.000 domaćinstava.

Džona Gilmor, reporter WDSU kanala, izvještavao je uživo kada je primjetio vozilo koje se kretalo kroz poplavljene ulice.

"Vidjeli smo kamion kako ulazi ispod podvožnjaka, krećući se iz suprotnog smjera u trenutku kada je to područje bilo zatvoreno" opisao je Gilmor.

Shvativši opasnost, reporter je potrčao ka policajcu, dok je opisivao kako voda "brzo nadire". U međuvremenu, prolaznik, koga je nazvao dobri Samarićanin, pritekao je u pomoć, koristeći čekić da razbije staklo automobila.

"Možete vidjeti čovjeka kako lomi prozor" rekao je Gilmor dok je prenosio trenutak spašavanja.

U snimku se vidi vozač kako izlazi kroz zadnji prozor, dok ga hrabri spasilac Majls Kraford izvlači na sigurno, prije nego što su vatrogasci stigli na mjesto događaja.

Zbog razaranja koje je uragan prouzrokovao mnogi su morali da napuste svoje domove u regionu koji se još oporavlja od serije razornih oluja iz prethodnih godina, prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije