Svijet

Pritvor Kinezu okrivljenom za krađu 1.500 dolara u avionu koji je letio za Beograd

Pritvor Kinezu okrivljenom za krađu 1.500 dolara u avionu koji je letio za Beograd
Foto: Pixabay | Pritvor Kinezu okrivljenom za krađu 1.500 dolara u avionu koji je letio za Beograd

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog Tužilaštva u Beogradu saslušao je okrivljenog državljanina Kine D.X. (54) zbog izvršenja kvičnog djela krađa 1.500 dolara i i odredio mu pritvor.

Okrivljenom se na teret stavlja da je u avionu koji je letio na relaciji Abu Dabi - Beograd iskoristio činjenicu što se njegov ranac nalazio pored ranca oštećenog J.I. (53) i iz njega oduzeo novac u iznosu od 1.500 dolara, što je primijetio sjuart i obavestio pilota, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, prenosi Tanjug.

Okrivljeni je, u prisustvu sudskog prevodioca za kineski jezik i branioca, saslušan na sve okolnosti i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Po prijedlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sudu u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor, imajući u vidu da je okrivljeni nezaposleno lice, da nema ni prebivalište, ni boravište, kao ni imovinu na teritoriji Srbije, pa sve navedene okolnosti ukazuju na opasnost od bjekstva, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije