Svijet

Pretukao ženu na smrt zbog slušnog aparata

Pretukao ženu na smrt zbog slušnog aparata
Foto: Pixnio | Pretukao ženu na smrt zbog slušnog aparata

​SANT PETERBURG - Kadet je optužen za ubistvo žene s oštećenim sluhom nakon što je zamijenio njen implantat s opremom za špijunažu, objavljeno je.

Nikolaj Tihonov sreo je žrtvu u noćnom klubu u nedjelju, nekoliko sati prije nego što ju je pretukao na smrt u svojoj kući u drugom po veličini ruskom gradu Sankt Peterburgu.

Zbog njenog problema sa sluhom, navodno je par komunicirao koristeći pisanje - ali muškarac toga nije bio svjestan i jednostavno je mislio da je to dio "igre".

Nakon plesa i pića do ranih jutarnjih sati, 28-godišnjak ju je pozvao u svoj stan.

Tamo je žena, primijetivši njegovu vojnu uniformu, počela postavljati pitanja o njegovoj službi, što je kod njega pobudilo sumnju.

Tihonov je tada primijetio da njegova gošća nosi slušni aparat, što je zamijenio za uređaj za snimanje.

Prisjetivši se da ga je pitala o njegovoj vojnoj službi, on je zaključio da je ona "špijun za Ukrajinu" te ju je počeo udarati šakama i nogama, prenosi "78.ru".

Nakon napada nazvao je hitnu pomoć, objasnivši da je pozvao ženu u svoju kuću, ali se "ispostavilo da je Ukrajinka", objavio je Telegramov kanal "Baza" u izvještaju sa slikom napadača.

Kad su policija i hitna pomoć stigli na mjesto zločina, zatekli su kadeta "pijanog".

Bolničari su pokušali spasiti ženu, ali njene su povrede bile katastrofalne i proglašena je mrtvom u stanu, prenosi "Metro".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije