Svijet

Poplave prave probleme na jugu Njemačke: Hitne službe rade danonoćno (VIDEO)

Poplave prave probleme na jugu Njemačke: Hitne službe rade danonoćno (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Poplave prave probleme na jugu Njemačke: Hitne službe rade danonoćno (VIDEO)

OFINGEN - Spasilačke službe još uvijek naporno rade kako bi pomogle stanovništvu pogođenom obilnim poplavama u južnoj Njemačkoj.

Tokom akcije jedan vatrogasac je poginuo nakon što mu se prevrnuo gumeni čamac u gradu Pfafenhofen, četrdesetak kilometara daleko od Minhena, dok je u ponedjeljak ujutru aktivna potraga za još jednim vatrogascem čiji čamac se prevrnuo u blizini bavarske opštine Ofingen, kao i za jednom ženom u Šrobenhauzenu.

Obilne kiše i poplave izazvale su poremećaje tokom vikenda u dijelovima južne Njemačke, a očekuje se da će padati još kiše, saopštila je meteorološka služba.

Pozitivna informacija jeste da je meteorološka služba (DWD) rano u ponedjeljak ukinula sva postojeća upozorenja o teškim vremenskim prilikama, ali je saopštila da se pljuskovi s potencijalom jake kiše i dalje očekuju u nekim područjima, posebno u južnoj Njemačkoj.

Njemački kancelar Olaf Šolc najavio je da će danas posjetiti pogođenu regiju.

Desetine hiljada hitnih službi su od petka uveče u stalnoj akciji, posebno u regijama Gornja Bavarska i Švapska, gdje grade brane sa vrećama s pijeskom, crpe vodu, ograđuju opasne zone i spašavaju ljude iz poplavljenih kuća.

Kada je u pitanju vatrogasac za kojim se traga jer mu se čamac prevrnuo u blizini bavarske opštine Ofingen, treba reći da se četvorica njegovih kolega uspjela spasiti nakon prevrtanja.

Nekoliko sela duž rijeka Dunav i Šmuter je evakuisano jer je zvaničnik u nedelju naveče ukazao na zabrinutost zbog brane, prenosi "Klix".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije