Svijet

Pogledajte specijalitete koji su bili na svečanoj večeri samita BRIKS-a (VIDEO)

Pogledajte specijalitete koji su bili na svečanoj večeri samita BRIKS-a (VIDEO)
Foto: Screenshot/Telegram | Pogledajte specijalitete koji su bili na svečanoj večeri samita BRIKS-a (VIDEO)

Na svečanoj večeri koju je u Kazanju organizovao predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin povodom održavanja Samita BRIKS-a na meniju su se našli i pojedini specijaliteti tatarske kuhinje.

Gosti su mogli da probaju tatarsko jelo kistibi, poslasticu od limete, jagnjetinu ili štuku.

Kazanjski restorani pripremali su poseban meni za goste samita –  poslužena su nacionalna jela, ali i uzete u obzir svačije gastronomske sklonosti, rekao je Radik Abdrahmanov, potpredsjednik Asocijacije hotelijera Tatarstana za razvoj kulturnog nasljeđa za RIA Novosti.

 

Gosti su po dolasku u Kazanj već imali prilike da probaju tatarsku poslasticu čak-čak.

Pres služba lidera Tatarstana je potvrdila da je za tu priliku pripremljeno 65 porcija čak-čaka ukupne težine 130 kilograma.

 

- Hljeb i so i čak-čak su sastavni dio toplog gostoprimstva u Republici Tatarstan - poručili su iz njegove kancelarije, prenosi RTRS.

Na svečanoj večeri je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a Putin se obratio gostima i iskreno poželio dobrodošlicu šefovima država i liderima delegacija zemalja članica kao i delegacijama onih zemalja koje žele da sarađujusa BRIKS-om.

Prema Putinovim riječima, današnji dan je bio produktivan, sastanci su bili uspješni, a članice su još jednom dokazale da se zalažu za vrijednosti koje će doprinijeti procvatu asocijacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije