Svijet

Otvorio vrata aviona i šetao po krilu, putnici ga podržali (VIDEO)

Otvorio vrata aviona i šetao po krilu, putnici ga podržali (VIDEO)
Foto: Pixnio | Otvorio vrata aviona i šetao po krilu, putnici ga podržali (VIDEO)

MEKSIKO SITI - Jedan od putnika avio-kompanije Aeromexico (AM) otvorio je vrata za izlaz u slučaju nužde i šetao po krilu aviona. Policija je privela putnika ali ljudi iz aviona traže da on bude oslobođen.

Incident se dogodio u četvrtak 25. januara na letu AM672 između Meksiko Sitija (MEK) i Gvatemala Sitija (GUA).

Nakon što je Boeing 737-800 registracije XA-AMB nekoliko sati stajao parkiran na gejtu aerodroma "Benito Huarez" u glavnom gradu Meksika, putnik je odlučio da otvori vrata za evakuaciju u slučaju nužde i prošeta po krilu letjelice, piše "Aviation24".

On se nakon toga predao policiji koja ga je privela.

Drugi putnici sa leta AM672 traže da privedeni čovjek bude pušten na slobodu. Oni navode da ventilacija u avionu nije funkcionisala, tvrde da nisu dobili osvježenja kao i da je to bio očajnički potez koji su svi u kabini podržali, prenosi "Simple Flying".

Putnici su nakon višesatnog čekanja konačno poletjeli za Gvatemalu, stigavši na svoju destinaciju skoro pet sati nakon prvobitno planiranog vremena dolaska.

"Aeromexico" svakoga dana obavlja tri leta ka Gvatemala Sitiju, pokazuju podaci sajta "FlightRadar24". Pored meksičke nacionalne avio-kompanije, na ovoj ruti saobraćaja i niskotarifni prevoznik "Volaris".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije