Svijet

Otkriveno šta je nađeno u džepovima ubijenog vođe Hamasa (FOTO)

Otkriveno šta je nađeno u džepovima ubijenog vođe Hamasa (FOTO)
Foto: Tanjug/AP | Otkriveno šta je nađeno u džepovima ubijenog vođe Hamasa (FOTO)

Pasoš koji je pronađen kod ubijenog vođe Hamasa Jahje Sinvara pripada učitelju Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) koji je bio u Egiptu posljednjih mjeseci, objavio je reporter za palestinska pitanja televezijske kuće "Kan".

Pasoš glasi na ime rođenog Rafaha Hanija Zouroba. Reporter "Kana" je prenio kako Zourob tvrdi da je u Egiptu i da UNRWA kaže da je prešao Gazu preko Rafaha u aprilu.

Podsjećamo, odnosi između Izraela i UN-a već su na klimavim nogama.

 

Izrael je početkom mjeseca zabranio ulazak u zemlju glavnom sekretaru UN-a Antoniju Guterešu jer, kako tvrde, nije "nedvosmisleno" osudio iranski raketni napad na Izrael.

U nedjelju su izraelski tenkovi upali u bazu UN-a u Libanu. Izraelski ministar energetike Eli Kohen (Cohen) optužio je mirovne snage Ujedinjenih naroda u južnom Libanu (UNIFIL), nazvavši ih "beskorisnima" jer nisu uspjele zaštititi Izraelce od napada Hezbolaha te ih je pozvao da se povuku.

Isto je učinio i premijer Netanjahu.

Izraelska vojska stranim je novinarima u nedjelju pokazala Hezbolahov tunel, udaljen manje od 200 metara od položaja mirovnih snaga Ujedinjenih naroda, kao i zalihe oružja koje je vojska tu pronašla, prenosi Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije