Svijet

Otac ubio ćerku jer se zaljubila u Evropljanina?

Otac ubio ćerku jer se zaljubila u Evropljanina?
Foto: Wikimedia/Commons | Otac ubio ćerku jer se zaljubila u Evropljanina?

JURE - Nizozemski mediji prenose da je Kaled poslao pismo redakciji lista De Telegraf u kojem priznaje zločin, ali ne govori o svom motivu

 

Djevojka po imenu Rajan (18), porijeklom iz Sirije, ubijena je u Nizozemskoj, gdje je živjela sa svojom porodicom, a navodno je zločin počinio njen otac Kaled al Nadžar (52).

Ovaj zločin duboko je potresao Nizozemsku.

Nizozemski mediji prenose da je Kaled poslao pismo redakciji lista De Telegraf u kojem priznaje zločin, ali ne govori o svom motivu. On navodi da će sve navodno reći tužiocu.

Sve što je napisao ovaj 52-godišnji muškarac, a da je vezano za ćerku jeste "da je bio ljut na nju".

Međutim, komšije i prijatelji 18-godišnje djevojke pričaju da je u pitanju zločin iz časti jer je ćerka imala momka, državljanina Nizozemske, i željela je da skine maramu.

Navodno, ona je i ranije bila tučena od strane oca jer se on nije slagao sa njenim zapadnim načinom života koji je usvojila.

Rajanino beživotno tijelo pronađeno je u rijeci u gradu Lelistad u nedjelju 28. maja nakon što je 22. maja prijavljen njen nestanak iz porodične kuće u gradu Jure.

Nizozemske vlasti pronašle su beživotno tijelo 18-godišnje djevojke nakon što ih je list De Telegraf obavijestio o pismu koje je stiglo na njihovu adresu a koje je navodno poslao njen otac.

Otac je, nakon što je poslao pismo, otišao prvo za Njemačku, a onda u Tursku.

Takođe, Nizozemski mediji pišu da su saučesnici u ovom ubistvu bila navodno braća djevojke, uzrasta 22 i 24 godine. Oni su navodno pomogli ocu da ubije njihovu sestru.

"Ja sam jedini odgovoran. Ne krivite druge, oni su nevini", navodno je napisao otac u pismu.

Jedan komšija je rekao da je 18-godišnja djevojka već imala priliku da vidi agresivnu očevu stranu kada ju je jednom prilikom navodno "htio da je ubije".

"Sjedio sam u kući kada mi je pokucala na vrata i tražila pomoć rekavši da otac hoće da je ubije", objasnio je komšija.

Porodica je iz Sirije, grada Idliba, stigla 2012. godine kada je izbio građanski rat, a od 2017. godine žive u gradu Jure, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije