Svijet

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa danas pred sudom

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa danas pred sudom
Foto: Twitter / Printscreen | Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa danas pred sudom

​FLORIDA - Rajan Rut, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Donalda Trampa, nakon što se navodno pozicionirao sa puškom ispred Trampovog terena za golf na Floridi, trebalo bi danas da se pojavi pred sudom i izjasni o krivici.

Očekuje se da će se Rut (58) izjasniti da nije kriv po optužbama koje uključuju pokušaj ubistva predsjedničkog kandidata, prenio je "Reuters".

On se nalazi u pritvoru dok čeka početak suđenja, a tužioci tvrde da je Rut namjeravao da ubije Trampa dok igra golf u klubu u Vest Palm Biču 15. septembra.

Rut je osudio Trampa u knjizi koju je sam izdao i ostavio je pismo nekoliko mjeseci ranije u kojem je pozivao na atentat na bivšeg američkog predsjednika, naveli su tužioci.

Rutovi advokati sugerisali su na sudskom ročištu 23. septembra da je to pismo možda bilo pokušaj da se dobije publicitet.

Agent Tajne službe primjetio je pušku kako probija ogradu u Trampovom golf klubu 15. septembra i otvorio je vatru na napadača, a Rut je uhapšen u blizini golf terena.

Tramp je preživio atentat 13. jula, kada je ranjen na mitingu u Pensilvaniji, a motiv napada još nije utvrđen i ostaje pod istragom, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije